Missio

Tämän blogin tavoitteena on käsitellä terveyteen liittyviä aiheita ja väitteitä tieteellisin metodein. Pyrkimyksenä on vastata erilaisiin terveysväittämiin kriittiseen tutkimusnäyttöön perustuen. Samalla tavoitteena on esitellä tutkimuksen ja tieteen käyttämiä menetelmiä ja toimintatapoja terveystiedon arvioinnissa. Koska tämä on blogi eikä tieteellinen kirjoitus, teksti ei ole täydellisesti siteerattua.

Kirjoitan tätä blogia ilmaiseksi ja ilman aineellista hyötyä. Blogi ei sisällä mainoksia, josta saisin tuloja. Blogia eivät tue lääketeollisuus, luontaistuotevalmistajat taikka -myyjät eikä Monsanto.

Kirjoitan blogiani, koska mielestäni tänään kriittinen ajattelu ja omien aivojen käyttö ovat alikäytetty voimavara. Toivon, että kirjoitukseni stimuloivat lukijoiden uteliaisuutta ottaa asioista kunnolla itse selvää ja myös sitä, että terveysväitteiden esittäjiltä vaaditaan perusteluja ja näyttöä.

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Missio

 1. Tässä blogissasi on juuri sitä tietoa ja juuri siinä muodossa, jota tällainen tavallinen kaduntallaajakin ymmärtää. Erinomaista, kiitos!

  Tykkää

 2. KIitos aivan loistavasta blogista! Juuri tällaista tietoa olen minäkin etsinyt 🙂 Toivottavasti jaksat jatkossakin kirjoittaa blogiasi. Lähti ehdottomasti kirjanmerkkeihin!

  Tykkää

 3. Hyvä blogi.

  Saako esittää toiveita aiheista? Esitän silti. Voisitko kirjoittaa funktionaalisesta lääketieteestä (FLT)?

  Tykkää

  • Hei,
   tämä on listalla. Olen nyt joka tapauksessa siirtämässä blogiani Turun Sanomien ns TS Hyvinvointi -sivustoille. Lähetän siitä kyllä tarkemmin tietoa kun uusia kirjoituksia uuteen paikkaan alkaa ilmestyä.

   Tykkää

 4. Tällaiselle blogille on todellakin tilausta, on järkyttävää, kuinka paljon ihmisiä viedään kuin pässiä narussa mm. erilaisin katteettomin terveysväittämin ja kuinka tunteenomaisesti monet suhtautuvat näihin, eivätkä halua edes uskoa mahdollisuutteen, että heille valehdellaan tahallisesti tai tahattomasti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s