Huuhaatutka, osa 1: Long covid -hoidot

Long covidilla tarkoitetaan covid-19-infektion jälkeen ilmaantuvaa pitkittynyttä oireistoa, jonka oireet alkavat kolmen kuukauden sisällä sairastetusta koronainfektiosta ja kestävät tyypillisesti kuukausia.

Pitkittyneiden oireiden mekanismia ei tunneta mutta todennäköisesti taustalla on monia syitä. Kyseessä ei ole yksi sairaus vaan oireyhtymä, jolla on erilaisia muotoja. Tyypillisesti long covid -oireille ei löydy tutkimuksissa muuta selitystä kuin sairastettu covid-infektio.

Covid-infektion jälkeiset pitkittyneet oireet eivät ole sinänsä ainutlaatuisia, sillä muihinkin virusinfektioihin voi liittyä pitkäaikaisoireita.

Tämän kirjoituksen tavoitteena on tuoda esiin, miten long covidista on tullut houkutteleva kohde erilaisten huuhaahoitojen kaupittelijoille. Kirjoitus löytyy tästä.

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Huuhaatutka, osa 1: Long covid -hoidot

  1. Voiko vehnä aiheuttaa masennusta, ahdistusta ? Onko vehnästä tehty tutkimusta? Kirjallisuutta aiheesta on esim. Vaaralliset viljat, Eroon vehnästä. Vaikeaa se on elää ilman pullaa ja viljoja. Jonkin aikaa menee, mutta sitten taas menee siihen, että alkaa taas käyttää.

    Tykkää

  2. Knuuti on varsin hiljaa ollut. Meillä on
    täällä kuolleisuus yhtä suurta kuin sota-aikana. Sairaalat on kaaoksessa ja kuormittuneempia kuin ”pandemian” aikana. Miten selität nykymenon?

    Eniten olen huolissani läheisistäni. Tuntuu, että syöpädiagnoosia pukkaa nyt joka suunnasta. Yhteinen nimittäjä on nämä covid-rokotteet.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s