Covid-19 epidemia on yllättäen vähentänyt sydänsairauksien äkillisen hoidon tarvetta

Kun covid-19 virusepidemia käynnistyi Suomessa, sairaaloissa jouduttiin rajaamaan ajanvaraukseen perustuvaa sairaanhoitoa. Tavoitteena oli varata resursseja tulossa olevien covid-19-infektiopotilaiden hoitoon sekä myös vähentää infektion leviämistä vähentämällä ihmiskontakteja sairaalassa.

Vakavien sairauksien tavanomaisen hoidon vähenemisen voi olettaa johtavan niiden huonompaan hoitoon. Tämän taas on ajateltu johtavan päivystyskäyntien lisääntymiseen.

Hypoteesimme oli, että epidemian aiheuttama kiireettömän hoidon väheneminen johtaisi kiireellisten hoitojen lisääntymiseen.

Selvityksen tulokset löytyvät tästä

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Covid-19 epidemia on yllättäen vähentänyt sydänsairauksien äkillisen hoidon tarvetta

  1. Hei Juhani!

    Vähän aiheesta ohi, oletko mitä mieltä tuosta nk. ”biohakkeroinnista”? Kysymys tuli mieleeni kun katsoin Madventuresin uusimman jakson, jossa asiaa käsiteltiin. Mielestäni vaikutti vähän lavealta, että jossain kotilaboratoriossa muka osataan tarkasti määrittää kaikki alttiudet jota sinulla on esim. sairauksiin geenien kautta ja sen jälkeen räätälöidä tämän tiedon pohjalta dietti jossa nautitaan jotain pakurikääpä ym. jauheita. Tuntui vähän siltä että vaikka saattaisikin löyhästi perustuakin johonkin tutkimukseen että esim. joistain aineista saattaa olla terveydellistä hyötyä, että tälläisellä hosumisella olisi mitään todellisia tieteellisesti mitattavissa olevia terveyshyötyjä. Mitenköhän asian laita? Jakso taitaa tulla televisiosta ensi viikolla.

    Tykkää

  2. Voisiko myös päätellä niin, että ihmiset ei hakeudu hoitoon, koska pelkäävät koronaa ja luulevat, että päivystykset ovat täynnä näitä tartuttajia. Niin ja suurin osa sairauksista paranee itsestään muutaman viikon aikana ja sitten ei ole enää tarvetta lääkäriin.
    Onko terveydenhoitomme rakentunut niin, että jos jostain ”nipistää”, haetaan heti lääkärin vastaanotolle ??

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s