ESTE – Ulospääsystrategia Covid-19 epidemiasta Suomelle?

Kun Covid-19-epidemia levisi suomeen, nopeasti havaittiin, että epidemian leviämistä ei enää kyetä pysäyttämään. Tuossa vaiheessa keskeisimmäksi tavoitteeksi asetettiin epidemian hidastaminen niin, että potilaiden suuri määrä ei ylikuormittaisi terveydenhuoltoa.

Tässä hidastamisessa onnistuttiin Suomessa yllättävänkin hyvin. Kansainvälisesti ja myös Pohjoismaihin verrattuna epidemian tilanne on pysynyt hyvin hallinnassa. Kirjoituksen lopussa olevat kuvat ovat Markku Peltosen tuottamia 27.4.2020 tilanteen mukaan.

Miten tästä eteenpäin? THL ja Suomen hallitus ovat pohtimassa rajoitusten hallittua purkamista. Tilanne on haastava. Pelkona on, että rajoitusten purkaminen johtaa epidemian nopeaan laajenemiseen ja toisaalta niiden jatkaminen talouden lopulliseen romahtamiseen.

Epidemiologien pohdintojen perusteella ehdotan tässä kirjoituksessa uutta termiä ESTE-strategia epidemian kurisa pitämiseksi. Kirjoitus löytyy linkin takaa.

Linkki

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”ESTE – Ulospääsystrategia Covid-19 epidemiasta Suomelle?

  1. Jotenkin kun harvoin liikun kaupoissa, koska kuulun riskiryhmään, ovat ihmiset tulleet välinpitämättömäksi. Kaupoissa ei noudateta turvaväleja. Käsiä ei pestä esim. lähdettäessä pois ostoksilta.
    Minusta suurin uhka on nyt, miten ihmiset omaksuisi oman turvakäyttäytymisen. Niin ja kun kesä on tulossa, tämä asia varmaan unohtuu hyvin monelta nuorelta, sekä vanhalta.
    Kuinka kauan ihmiset jaksavat elää karanteenissa ? Niin ja mitä ongelmia tämä toiminta saa aikaan.
    Ehkä syksyllä olemme hieman viisaampia.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s