Koronavirus ja rokotusvastaiset

Kuvittelin, että koronaepidemia olisi sellainen ilmiö, joka muuttaisi kiihkeimmänkin rokotusvastustajan kannan rokotuksiin myönteisemmäksi.

Koronavirus on uusi virus, eikä kenelläkään ole sitä vastaan vastustuskykyä. Siten se kykeni synnyttämään pandemian.

Tällainen tilannehan olisi normaalia arkeamme, jos rokotuksia ei olisi koskaan keksitty.

Ilman rokotuksia maailmassa riehuisi säännöllisesti ainakin tuhkarokko, vihurirokko, sikotauti, isorokko ja polio. Lisäksi influenssa niittäisi ikääntynyttä väestöä enemmän kuin nykyisin, vaikka rokotuskattavuus ei nykyisinkään ole riittävä taudin estämiseen.

Koska epidemioita olisi koko ajan, ei olisi mahdollista sulkea yhteiskuntia tai rajata liikkumista. Sairaudet kulkisivat toistuvina aaltoina väestössä.

Missä rokotusvastustajat nyt piileskelevät mitä ajattelevat? Uusin kirjoitukseni löytyy tästä.

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Koronavirus ja rokotusvastaiset

 1. Itse olen saanut pneumoniarokotteen muutama vuosi sitten, koska käytän biologista lääkettä reumaan.
  Minulla on ollut kaksi kertaa keuhkokuume ja reumalääkäri määräsi mitään kysymättä rokotteen minulle ja hyvä niin.
  Nyt kuitenkin on kahdenlaista tietoa, että siitä olisi apua koronan vastaisessa taistelussa ja taasen siitä ei olisi mitään apua.
  Mikä on sinun mielipiteesi ?

  Tykkää

  • Pneumokokkirokote auttaa vain pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen, ei koronaan. Kuitenkin vakavissa koronainfektioissa voi syntyä myös bakteerin aiheuttama tulehdus, jonka vuoksi hoidossa käytetään myös antibiootteja. Olen lukenut, että on pohdittu ja suositeltukin myös pneumokokkirokotuksen antamista nyt koronaepidemian aikana, jotta estettäisiin pneumokokin aiheuttamat sekundaariset keuhkotulehdukset. Ei ole kuitenkaan vielä tietoa siitä, kuinka usein nimenomaan pneumokokki on ollut aiheuttamassa näitä seuraksia, joten sen hyödystä ei ole täytä varmuutta.

   Tykkää

 2. Miksi rokotuksista kriittisesti ajattelevat laitetaan samaan nippuun ja heihin halutaan kohdistaa sosiaalistakin painetta. Ei voida haitoista puhua juurikaan asiallisesti ilman vähättelyä. Voisit varmaan avoimesti kirjoittaa sitten myös rokotushaitoista ja siitä, miten haittailmoituksien kanssa menetellään ja voiko potilas myös luottaa, että vahingot edes ilmoitetaan eteenpäin. Ja että ne myös tutkitaan, ilman että ongelma kuitataan psyykkeen häiriöksi? Kuten luulisi sinunkin tietävän, että mikään rokote ei ole 100 %:sti turvallinen? Miksi muuten saman rokotevalmisteen haittavaikutuslista on Suomessa lyhyempi ja lievempi kuin muissa maissa eri kauppanimellä myytävällä valmisteella?

  Johtaako korona pakkorokotuksiin? Onko edes puhuttu, kuka korvaa siitä aiheutuvat mahdolliset vahingot?

  Ja immuniteetti. Miten ihminen tähän mennessä on voinut todistaa, tuoko sairastettu ja rokotettu tauti vastustuskyvyn? Miten se voidaan edes todistaa?

  Tykkää

  • Rokotusten haitoista kyllä puhutaan ja niitä analysoidaan koko ajan. Tämä on täysin normaalia toimintaa. Haittoja suhteutetaan rokotusten hyötyihin.

   Toistaiseksi on selvää, etät rokotusten hyödyt kaikissa käytetyissä rokotuksissa ylittää selvästi rokotusten haitat, jotka ovat pääsääntöisesti lieviä ja ohimeneviä.

   Pakkorokotuksista ei ole edes puhuttu, kun rokotustakaan ei ole valitettavasti olemassa. Olen varmam että ihmiset ottavat rokotuksen vapaahtoisesti, kun se tulee saataville.

   Vasta-ainetesteillä voidaan tutkia, onko immuniteetti olemassa.

   Tykkää

  • Minä en ainakaan ole niputtanut rokotusvastustajia rokotuskriittisiin. Itsekin lasken itseni rokotuskriittiseksi. Kriittisyys on hyvä asia. Kriittisyys tarkoittaa sitä, että asioihin suhtaudutaan asiallisesti eikä tunteella. Rokotusvastustus on ideologista ja tunteisiin perustuvaa eikä faktat muuta kantaa.

   Useimpien rokotusten haitoista on todella paljon tietoa ja kuten olet huomannut ne kerrotaan myös rokotusten tuoteselosteissa. Minusta en ole huomannut mitään trendiä siihen, että Suomessa olisi haitoista kerrottu vähemmän kuin muualle.

   En usko, että pakkorokotuksiin mennään koronan osalta. Todennäköisesti ihmoiset taistelevat pääsystä rokotuksiin ja jonottavat. Laumasuopja saadaan suhe matalalla rokotuskattavuudella eli vapaamatkustajia lienee tavallista enemmän. Vaikutus voidan selvittää vasta-aineiden kyvyllä neutraloida virus.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s