Pidin Lääkäripäivillä luennon virheellisistä terveysuskomuksista ja sivusin samalla myös lääketieteen ulkopuolisia hoitoja ja niihin liittyvää lainsäädäntöä.
Pääviestini oli se, että vastakkainasettelua tulisi vähentää. Olennaiset keinot tässä prosessissa ovat hoitojen luokittelu käyttäen oikeita määrittelyjä sekä se, että kaikkia hoitoja ei tulisi niputtaa saman termin alle, oli se termi sitten mikä hyvänsä. Lähtökohtana tulee olla tutkimuksin osoitettu hoidon teho ja turvallisuus.
Blogikirjoitus tässä
Päivää Professori.
40 v parkinsondiagnosin jälkeen toimin paremmin kuin 20 vuotta sitten, lääkkeen kanssa., Syynä shiatsu. Ok en pysty todistamaan mutta lääketiede on jäämässä pahasti kehityksestå, vielä kun tiede muuten kehittyy,lääketiede ei. Esimerkkeijä, faskia, aivojen uusiutuminen ym, ym.
Miksi potilaan kokemuksia ja tuntemuksia ei noteerata?Potilas kokee sairauden kehossan eikä hänen antaman informaation arvoa ymmärretä. Höpötetään lääketieteellisten tutkimusten kattavuudesta.
Mielestäni teet pahaa Suomen terveydenhuolollle.
Klara Ekstam
TykkääTykkää
Kiitos kommentista. Kritiikkisi osuu nyt valitettavasti harhaan sillä en missään tapauksessa ole vähätellyt ihmisten kokemuksia. Kysymys on vain siitä, voiko kokemusten perusteella luotettavasti avioida hoidon tehoa tai suositella hoitoja muille.
TykkääTykkää