Kvanttilääketieteellistä huiputusta – menisitkö sinä halpaan?

Kollegan vastaanotolle saapui potilas, jolla oli mukana kvanttilääketieteen tuottama monisivuinen dokumentti eri elinjärjestelmien kunnosta, luuston mineraalipitoisuudesta, vitamiinitasoista jne.

Tehty mittaus oli kertonut potilaan sepelvaltimoiden elastisuuden olevan alentunut. Raportin mukaan myös sepelvaltimoiden perfuusiopaine (verenpaine sepelvaltimon sisällä) oli alentunut.

Mitä on kvanttilääketiede? Toimiiko sen mukainen mittalaite?

http://hyvinvointi.ts.fi/yleinen/valelaaketieteellista-huiputusta-menisitko-sina-halpaan/

4 kommenttia artikkeliin ”Kvanttilääketieteellistä huiputusta – menisitkö sinä halpaan?

  1. Katselin, kuuntelin Flinkkilän ohjelmaa, pidin siitä. Vain yksi kysymys, puhuit tutkitusta tieteestä. Tuntui oudolta kun eräässä kohdin mainitsit, ehkä se oli sattumaa. En ymmärrä sattumia, aina löytyy kaikelle selitys. Rehellistä on myöntää, ettei tieto riitä.
    Toinen häritsevä asia on, miksi lääkärit tietävät niin vähän ravintotieteestä ja sen vaikutuksesta terveyteen? Lääkkeistä ja niiden (lume) hyvistä ja huonoista vaikutuksesta tiedetään, koska tiedetään miten ne on tehty, siis aineosat, tieteellisti tutkittuina.
    Kolmas, läääketiede voi auttaa selviytymään, mutta miksi ei pyritä vaikuttamaan tupakan, viinan ja huumeiden poistamiseen, koska ne aiheuttavat kuolemia paljon enemmän kuin huuhaa hoidot.
    Neljänneksi, abortteja on noin 7000 vuosittain, eikö tämä ole varsinainen ongelma kuolemantapausten tilastoissa.

    Tykkää

    • Sattumalla tarkoitetaan sitä, että esim syöpä tulee henkilölle vaikka ei ole mitään riskitekijöitä. Osassa varmaan on syynä se, että emme vielä tiedä kaikkia syitä. Mutta kyllä sattumalla on osansa. Esim DNA-vaurio voi tulla ihan sattumalta ja johtaa syöpään.

      Olen samaa mieltä, että lääkärien ravitsemustuntemus on liian heikkoa. Myöskin ravitsemusta käytetään liian vähän lääketieteessä hoidon tukena.

      Eikö juuri viinan, tupakan ja huumeiden käyttöö pyritä kaikin keinoin puuttumaan? Ikävä asia ja fakta on vain, että keinot eivät riitä, jos ihminen vain päättää toimia toisin.

      Suosittelisin lukemaan esim Roslingin kirjan Faktojen maailma. Kysymys on paljon monimutkaisempi kuin ensiksi ajattelisi.

      Tykkää

  2. Hei,
    Myös Tastulan ohjelman innoittamana aloin seurata blogejasi. Ilokseni tarkastelet asioita useammasta näkökulmasta, ja tutkittuun tietoon perustuen. Voisitko ottaa seuraavaksi aiheeksi nyt pinnalla olevan ferritiiniasian (Spotlight FST ti 26.2., FST uutiset x 2 alkuviikosta). Itsellä asiaan terveydenhuollon kustannusnäkökulma, esim. ferritiinipitoisuusmittauksia nyt n. 312 000 vuositasolla ja HUSLAB n. 90 000. Rautainfuusiot ilmeisesti myös lisääntyneet. Ruotsissa Spotlight -ohjelman mukaan ferritiinilabra kaikilta raskaana olevilta perustuen tanskalaiseen tutkimukseen?

    Tykkää

Jätä kommentti